Otomasyon Teknolojisi
Makine ve Tesis Yapımında Otomasyon Teknolojisi

Otomasyon Teknolojisi

Makine ve Tesis Sistem İmalatında Otomasyon Teknolojisi

Otomasyon teknolojisi, sensörlerin ve aktüatörlerin tasarımını, bunların regülasyonunu ve makinelerin kontrollerini ve sistemler arasındaki iletişimi içermektedir. Tüm bileşenler şemalarda temsil edilmektedir. EPLAN Project ile, şemaların tam bir dijital görüntüsünü ve kontrol panosu teknolojisi için bir dijital ikiz oluşturabilirsiniz. Bu şekilde mühendislik ve üretim departmanlarınızdaki tüm bileşenler ve makine verileri için merkezi bilgi kaynağı sağlanmış olur. Dijitalleşme ve otomasyon açısından amacımız, şemalarınızı mümkün olduğunca az çabayla oluşturmanıza olanak sağlamaktır.

.

Fundamentals

Otomasyon Teknolojisi - Nedir?

Otomasyon teknolojisi, teknolojinin kendi bağımsız disiplinidir. Otomasyon teknolojisi, mühendislik makineleri ve tesis sistemlerine yönelik teknolojinin tüm alanlarında kullanılmaktadır. EPLAN'ın sunduğu çözümler sayesinde bu disipline yönelik muazzam bir işlev yelpazesi parmaklarınızın ucunda.

Mühendislikte Otomasyon Teknolojisinin Temel Prensipleri

Temel prensipler, sensörler ve aktüatörler için programlanabilir mantık denetleyicileri (PLC'ler) kullanarak sürekli ölçümü içermektedir. Aktüatörleri ayarlama kuralları, sensörlerden alınan ölçümleri temel alabilmektedir. Otomasyon derecesi ne kadar yüksekse, mühendislikte o kadar fazla sayıda sensör ve aktüatör kullanılacaktır. Bu unsurlar arasındaki iletişim, saha veriyolu sistemleri aracılığıyla mümkündür. Makine tasarlamak, birçok tasarım parametresinin hesaba katılmasını gerektiren karmaşık bir mühendislik görevidir ve sensör / aktüatör listeleri ile çalışmak bunun ortak bir parçasıdır. Bu listeler EPLAN'a aktarılabilir ve sonuç olarak tasarım süreci tamamen dijital hale getirilebilir.

EPLAN ile Mühendislikte Otomasyon Teknolojisinin Temel Prensipleri

EPLAN Platform içerisindeki otomasyon teknolojisi, kullanıcıların tamamen otomatik şematik oluşturma da dahil olmak üzere birçok iş adımını otomatikleştirmesini mümkün kılmaktadır. Ardından tasarım mühendisliğindeki metotlarda adım adım bir değişim meydana gelir. Her otomasyon adımında, üretime yönelik şemaların ve belgelerin oluşturulması daha verimli hale gelir ve daha az manuel çalışma gerektirir. Bir tasarım mühendisliği görevinin, bir ürünün veya bir makinenin yapılandırılması, otomasyonun temelini oluşturmaktadır. Mühendislikte buna fonksiyonel yapı denilmektedir. Aktüatörlerle açık bir ilişkisi olan ürün fonksiyonlarını içermektedir.

 

EPLAN Kullanıcılarına İpuçları

EPLAN Size Hangi Otomasyon İmkanlarını Sunmaktadır?

EPLAN, tüm disiplinlerde mühendislik süreçlerinizi oluşturmanızda size destek olmaktadır. Sizin açınızdan bu, EPLAN Project üzerinde çalışırken önemli bir verimlilik artışı anlamına gelir çünkü dijital verileriniz çözümden çözüme sorunsuz bir şekilde aktarılır ve sürecin her adımında daha da iyi hale getirilir.

İş Adımlarını Otomatikleştirme

Eksik dokümantasyon, çok sayıda ileri geri tıklama, manuel proje takibi ve harici dokümantasyonun manuel olarak oluşturulması: mühendislikteki günlük işler, genellikle birçok tekrar eden iş adımı ile karakterize edilmektedir ve her projede kendini tekrar eder. Bu görevler, çalışma süresinin ortalama yüzde 20'sini oluşturabilir ki bu süre,, otomasyon yoluyla tasarruf edebileceğiniz zamanı teşkil etmektedir. EPLAN Platform yinelenen eylemleri otomatikleştirme, tek tıkla çözümler, standart süreçler oluşturma, şirkete özel içe aktarım seçenekleri gibi çeşitli işlevleri ve çok daha fazlasını sizlere sunmaktadır.

 

Doğrudan EPLAN Platform'da Otomasyon

Otomasyon aynı zamanda program işlevlerinin otomatik kontrolü anlamına da gelmektedir. EPLAN Platform, kullanıcılara iş akışlarını basitleştirmek veya tek bir tıklama ile arka arkaya birkaç eylemi otomatik olarak yürütmek için kapsamlı imkanlar sunmaktadır

En İyi Uygulamalar

Teori ve Uygulamada Otomasyon

RWTH Aachen Üniversitesi'ndeki Avrupa 4.0 Dönüşüm Merkezi (E4TC), makine ve tesis sistemlerinin mühendislik ve kontrol teknolojisi tasarımının stratejik olarak dijitalleştirilmesini araştırmıştır.

Elde Ettiğiniz Katma Değer: Zaman Tasarrufu, Maliyet Faydaları, İnovasyona Daha Fazla Zaman Ayırma

"Mühendislik 4.0" çalışmasının temel bulgusu şudur: Mühendislik süreci faaliyetlerinin kısmen otomatikleştirilmesi, iş açısından optimum çaba / fayda oranına ulaşmaktadır. Otomatikleştirme veya üretme ve ayrıca şema oluşturma yeteneği, konfigürasyon verilerinin tam ve dijital olarak mevcut olmasına bağlıdır. Çalışma, standardizasyon için yüzde 10 ila 20 arasında çaba harcandığında, şemalarınızın yüzde 80'inin otomatik olarak oluşturulmasının sağlandığını göstermektedir.

Disiplinler

Otomatik Mühendisliğin Üç Aşaması

Şirketler mühendislik süreçlerini başarılı bir şekilde otomatikleştirmek için hangi özel yaklaşımları benimsemektedir? Verimlilik çalışması aynı zamanda bu alanda da bilgilendirici sonuçlar sağlamakta olup, buradaki temel; varyantlar veya seçenekler gibi yeniden kullanılabilir işlevlerin yapılandırılmasıdır. Bu işlevler kısmi devrelerde açıklanmaktadır ve makro kitaplıklarında merkezi olarak yönetilmektedir. Bu modüler, fonksiyon odaklı ürün yapısı ile yeni siparişlere yönelik şemalar daha hızlı derlenebilmektedir. Bir şirkette ürün veya satış yapılandırıcıları kullanılıyorsa, bu sipariş verileri doğrudan içe aktarılabilir. Bu sayede şemalar diyalog rehberliği yoluyla ya da tamamen arka planda ve tamamen otomatik olarak platformda veya bir web uygulaması aracılığıyla oluşturulur.

 

Kontrol Teknolojisi

PLC Kontrolleri ve Atama Listelerinin Değiş-Tokuşu

Kontrol teknolojisi, otomasyon teknolojisinin bir dalı olup, Eplan kullanıcıları için önemli bir sorumluluk alanıdır. İlgili konuların ve faydalı hizmetlerin genel bir görünümünü sunmaktadır.

 

Kontrol Teknolojisinde Kodlar ve Standartlar

Uluslararası IEC 61131-3 standardı (ayrıca IEC 1131 ve / veya 61131), programlanabilir mantık denetleyicileri (PLC) için kullanılan programlama dilleri için dünya çapında geçerli bir standarttır. Makine mühendisliği genellikle dijital veya ikili sıralı kontroller kullanırken, proses mühendisliğinde analog ve dijital sinyallerin bir kombinasyonu yer alır. 

EPLAN Data Portal'daki Cihaz Verileri

EPLAN Projeleri hem dijital hem de analog sensörler, sinyaller, kontroller ve aktüatörler tasarlamanıza olanak tanır. EPLAN Data Portal, cihaz verilerinin temelini oluşturur.

Uygulama Örneği: TIA PLC Arayüzü

 

Çeşitli üreticilere ait PLC cihaz verileri, Siemens dahil olmak üzere EPLAN Data Portal'da mevcuttur. Talimatları buradan indirebilirsiniz.

Dışarı ve İçeri Aktarmak İçin G/Ç Listeleri

EPLAN "GÇ Listeleri Gönderme / Alma" işlevi, sinyalleri içe ve dışa aktarmak için kullanılır. EPLAN Yardım Fonksiyonu sizin için kullanılabilir - örneğin, EPLAN yazılımını kurmadan bile GÇ listelerine erişebilirsiniz. EPLAN, her kontrol cihazına gerekli verileri açık AutomationML arabirimi aracılığıyla sağlama imkanı sunar.

Yardımcı Olmaktan Mutluluk Duyuyoruz!

Çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz yoksa hizmetlerimizle mi ilgilenirsiniz? O halde bizimle iletişime geçin - biz sizin için buradayız!