Siemens and Eplan enter strategic partnership

Siemens ve EPLAN stratejik ortaklığa giriyor

  • Sanayi ve altyapı pazar segmentlerinde işbirliği
  • Pano üreticileri ve elektrik planlamacıları için optimize edilmiş çözüm
  • Siemens, EPLAN Partner Network'e stratejik ortak olarak katılacak

Siemens Smart Infrastructure ve EPLAN, endüstri ve altyapı pazar segmentleri için yazılım çözümleri alanında işbirliğini güçlendirmek için stratejik bir ortaklığa imza attı. Bu anlaşmanın bir parçası olarak Siemens'in Elektrikli Ürünler iş birimi, stratejik bir ortak olarak EPLAN Partner Network'e katılacak. Amaç, pano üreticileri ve elektrik planlayıcıları için optimize edilmiş çözümler sunmak için her iki şirketin ürünlerini daha hedefli bir şekilde koordine etmektir. Eplan CEO'su Sebastian Seitz ve Siemens Smart Infrastructure Elektrik Ürünleri CEO'su Andreas Matthé, 26 Eylül 2022 tarihinde bu yöndeki anlaşmayı imzaladılar. "İşbirliğimizin genel amacı, elektrik planlamacıları için bir tak ve çalıştır yapısı oluşturmaktır. Araçlarımızı her iki taraf için çift yönlü olarak açmak ve böylece iş akışlarını basitleştirmek ve hızlandırmak istiyoruz," dedi Andreas Matthé. EPLAN'dan Sebastian Seitz, ortak müşteriler için faydaları da vurguladı: “Şalter yapımında, süreçleri optimize etmek ve daha büyük ölçüde otomatikleştirmek için EPLAN Pro Panel'i kullanabiliriz. Ayrıca, büyüyen güç dağıtımı alanını daha spesifik olarak ele alacağız ve bütünleştirici, daha verimli iş akışları için uçtan uca çözümler oluşturmak üzere Siemens ile birlikte çalışacağız.” Her iki taraf da, pano yapımında ve güç dağıtımında daha verimli iş akışları sağlamak için ortak müşterilerinin yararına uzmanlıklarına katkıda bulunacaktır. EPLAN, elektrik mühendisliği, otomasyon ve mekatronik alanlarında mühendislik yazılımı ve hizmetleri sunmaktadır. Şirket, makine, şalt ve kontrol paneli üreticileri için dünyanın önde gelen yazılım çözümlerinden birini geliştirmektedir. Ayrıca, müşterilerin zorlu mühendislik süreçlerini basitleştirmelerine yardımcı olur. Siemens Elektrik Ürünleri, güvenlik ve kontrol ürünleri, ölçüm ve izleme cihazları, anahtarlar ve prizler dahil olmak üzere binalarda ve endüstriyel ortamlarda düşük voltaj seviyesinde güvenli ve verimli bir elektrik altyapısı için ürünler sunar. Ayrıca, iş biriminin portföyü, güç dağıtım ürünlerini bina ve endüstriyel otomasyona bağlamanın yanı sıra bulut tabanlı IoT sistemlerini açmak için kullanılabilen iletişim etkin yazılım araçlarını içerir.

Contact for journalists

Siemens AG

Christian S. Wilson
Tel.: +49 172 138 5608 
E-mail: christian_stuart.wilson@siemens.com

 

EPLAN GmbH & Co. KG

Birgit Hagelschuer
Tel.: +49 174 1776271 
E-mail: hagelschuer.b@eplan.de

Siemens Smart Infrastructure (SI)

Siemens Akıllı Altyapı (SI), bugün ve gelecek için akıllı, uyarlanabilir altyapı pazarını şekillendiriyor. Enerji sistemlerini, binaları ve endüstrileri birbirine bağlayarak kentleşme ve iklim değişikliğinin acil zorluklarını ele alıyor. SI, müşterilere tek bir kaynaktan kapsamlı bir uçtan uca portföy sunar - ürünler, sistemler, çözümler ve hizmetler ile enerji üretiminden tüketime kadar. Giderek dijitalleşen bir ekosistemle, gezegenin korunmasına katkıda bulunurken müşterilerin gelişmesine ve toplulukların ilerlemesine yardımcı olur. Siemens Smart Infrastructure'ın küresel genel merkezi İsviçre'nin Zug kentinde bulunuyor. 30 Eylül 2021 itibariyle, işletmenin dünya çapında yaklaşık 70.400 çalışanı vardır.

Siemens AG

Siemens AG (Berlin ve Münih), endüstri, altyapı, ulaşım ve sağlık hizmetlerine odaklanmış bir teknoloji şirketidir. Kaynakları daha verimli kullanan fabrikalar, esnek tedarik zincirleri ve daha akıllı binalar ve şebekelerden, daha temiz ve daha konforlu ulaşımın yanı sıra gelişmiş sağlık hizmetlerine kadar şirket, müşteriler için gerçek değer katan amaca yönelik teknolojiler yaratıyor. Siemens, gerçek ve dijital dünyaları birleştirerek, müşterilerinin endüstrilerini ve pazarlarını dönüştürmelerine yardımcı oluyor ve milyarlarca insan için her günü dönüştürmelerine yardımcı oluyor. Siemens ayrıca, sağlık sektörünün geleceğini şekillendiren dünya çapında lider bir tıbbi teknoloji sağlayıcısı olan halka açık şirket Siemens Healthineers'ın çoğunluk hissesine sahiptir. Ayrıca Siemens, elektrik enerjisinin iletimi ve üretiminde dünya lideri olan Siemens Energy'de azınlık hissesine sahiptir. 30 Eylül 2021'de sona eren 2021 mali yılında, Siemens Grubu 62,3 milyar Euro gelir ve 6,7 milyar Euro net gelir elde etti. 30 Eylül 2021 itibariyle şirketin dünya çapında yaklaşık 303.000 çalışanı vardır.